Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Na "Karađorđe" samo preko bar koda

Počevši od utakmice protiv litvanske Suduve, fudbalski klub Vojvodina u saradnji sa kompanijom "Ticket line" uvodi modernizovan način ulaska gledalaca na stadion "Karađorđe".

Vasin: Vojvođanska vlada će zbrinuti radnike Novosadske mlekare

Vlada Vojvodine nema prava da se meša u poslovnu politiku Investicionog fonda "Salforda", izjavio je danas pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin povodom odluke "Imleka" da zatvori Novosadsku mlekaru i ukazao da vojvođanska vlada jedino može da se pobrine za radnike koji su ostali bez posla.

Škole ponovo tražile novac za upis

Iako je Ministarstvo prosvete više puta upozoravalo da nijedna škola nema pravo da traži upisninu za decu, u većini srednjih škola u Novom Sadu roditeljima su kao i svake godine uručene uplatnice na iznos od 2.500 do 3.500 dinara.

GSP: Elektronske karte čekaju odluku grada

Nakon nekoliko neuspelih pokušaja da uvedu elektronsku naplatu karata tokom prethodnih godina, JGSP "Novi Sad" ponovo je podnelo zahtev Gradskom veću za saobraćaj za pokretanje postupka javne nabavke.

Stotinak intervencija poslednje večeri Egzita

Služba Hitne pomoći je poslednjeg dana Egit festivala u kampu i na prostoru Petrovaradinske tvrđave intervenisala ukupno 104 puta, izjavio je glavni tehničar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Nenad Vukas.

Erika Badu pred 25.000 oduševljenih fanova

Nastup Erike Badu noćas je iz temelja potresao zidine Petrovaradinske tvrđave, a u njenom koncertu, koji je počeo oko 25 minuta posle ponoći, na Mejn stejdžu uživalo je više od 25.000 posetilaca Egzita.

SNS: Egzit zloupotrebljen u političke svrhe

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je da je isticanjem transparenta "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine", na zidu Petrovaradinske tvrđave, muzički festival Egzit zloupotrebljen u političke svrhe.

35.000 posetilaca druge večeri Egzita

Po proceni policije, drugoj festivalskoj večeri na Petrovaradinskoj tvrđavi prisustvovalo je oko 35.000 posetilaca, a nisu evidentirana teža krivična dela, niti je bilo masovnijeg narušavanja javnog reda i mira.

Pajtić: Ustavni sud nas bruka pred svetom

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da su neki delovi odluke Ustavnog suda Srbije (USS) o nadležnosti Vojvodine paradoksalni i da se kose s međunarodnim ratifikovanim konvencijama.